Zet een kom die straks in de magnetron kan op je keukenweegschaal. Weeg het amandelmeel en zet je weegschaal dan opnieuw op nul.
Voeg nu de mozzarella toe en zet de weegschaal daarna opnieuw op nul.
Voeg de roomkaas toe.
Meng de geraspte mozzarella kaas met het amandelmeel en de roomkaas al een beetje door elkaar heen.
Zet dit beslag 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Haal het beslag uit de magnetron en roer even goed door.
Zet het voor de tweede keer, 30 seconden lang op de hoogste stand in de magnetron.
Klop ondertussen het ei los in een kommetje of beker.
Voeg nu de baksoda of bakpoeder, de psyllium en de helft van het ei aan de kom met het beslag toe. Maak in een mooi elastisch deeg. Als het deeg te droog is meer ei toevoegen. Als het deeg te plakkerig is, een beetje extra psyllium toevoegen en de volgende keer minder ei toevoegen. Verdeel het deeg in 1 grote bal per persoon voor een grote bagel of 2 kleine balletjes per persoon voor kleine bagels. Maak het bolletje deeg in een worstje.
Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Vorm het worstje in een bagel-vorm. Zorg dat het gat in het midden vrij groot is, want het beslag gaat een beetje uitlopen. Bestrijk de bagels met losgeklopt ei, zowel aan de bovenkant als zijkanten.
Strooi sesamzaad en/of maanzaad over de bagels heen.
Leg de bagels op het vel bakpapier op de bakplaat. Leg ze niet te dicht op elkaar.
Bak de bagels 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bagels uit de oven als ze goudbruin zijn.
Halveer de bagel en smeer een laag roomkaas op de onderste helft van de bagel.
Beleg met een paar dunne plakjes zalm en wat dille.
Strooi ook eventueel wat versgemalen peper over de bagel en doe de bovenkant er weer op.