Ga terug
+ servings
Keto Quiche Lorraine

Quiche Lorraine met amandelmeelkorst

3 personen
10 minuten
45 minuten

Ingrediënten

Amandelkorst

  • 75 gram amandelmeel
  • 1 theelepel psyllium
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels roomboter
  • 0.25 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Vulling

  • 75 gram spekblokjes
  • 0.5 ui in stukjes
  • 80 gram Gruyere kaas geraspt
  • 75 gram ham of Parma ham in blokjes
  • 0.5 theelepel tijm
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • 0.5 theelepel nootmuskaat
  • 200 ml creme fraiche
  • 1 eetlepel psyllium
  • 0.5 eetlepel roomboter

Voedingswaardes

Calorieën: 767kcal
,
Eiwitten: 27g
,
Bruto koolhydraten: 15g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 68g
,
Macro vetten: 78%
,
Macro koolhydraten: 8%
,
Macro eiwitten: 14%

Instructies

Amandelmeel korst

  • Verwarm de oven voor op 170º celsius.
  • Gebruik een halve eetlepel boter om een kleine ronde vorm (15 cm in diameter) in te vetten. Je kan ook muffincases en een muffin tray gebruiken en een aantal kleine quiche lorraine's maken.
  • Splits het ei. Zet het eiwit in een kopje in de koelkast, want dat gebruik je straks voor de vulling.
  • Meng alle ingrediënten voor de korst goed door elkaar heen. Gebruik een mixer, staafblender of een vork.
  • Doe het deeg in een 15cm grote vorm (voor 3 personen) of muffin cases. Maak een dun bodempje en maak een randje, door met een theelepel of eetlepel wat deeg omhoog te duwen.
    Bodem voor Keto Quiche Lorraine
  • Zet de vorm of vormpjes in de koelkast om te koelen, terwijl je de vulling maakt.

Vulling

  • Bak de stukjes ui en spekblokjes in een halve eetlepel boter, totdat ze mooi beginnen te kleuren. Voeg nu de tijm toe en roer door. Neem de pan van het vuur.
  • Rasp de kaas en snij de ham in blokjes.
  • Klop het eiwit in een kleine kom of beker stijf. Zet in de koelkast voor later.
  • Doe de eieren in een kom of beker van een (hand)mixer en klop goed los.
  • Voeg de geraspte kaas, ham, spekblokjes met ui, nootmuskaat, psyllium en creme fraîche toe en meng goed doorelkaar.
    Beslag voor keto Quiche Lorraine
  • Laat de vulling 5-10 minuten staan zodat het dikker wordt (eventueel nog wat psyllium toevoegen, als het heel dun is). Schep het eiwit voorzichtig door de vulling.
  • Doe de vulling in de vorm en bak in de voorverwarmde oven.
    Beslag voor keto Quiche Lorraine