Ga terug
+ servings
keto wafel met knolselderij

Hartige wafels

4 wafels
10 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram knolselderij
  • 2 eieren
  • 100 mg amandelmeel
  • 100 ml kokosmelk
  • 0.5 eetlepel psyllium
  • 1 snufje zout
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • kokosolie of roomboter eventueel om de wafelijzer in te vetten mocht dat nodig zijn

Voedingswaardes

Calorieën: 229kcal
,
Eiwitten: 9g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 19g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 13%
,
Macro eiwitten: 15%

Instructies

  • Verwarm het wafelijzer voor.
  • Snij de knolselderij in half. Snij in een aantal plakken van ongeveer 1.5 cm dik. Haal de schil van de plak af en snij de plak in kleine blokjes.
  • Kook 100 gram schoongemaakte knolselderij stukjes met een beetje water in de magnetron. In enkele minuten zijn ze gaar (je moet er makkelijk met een vork in kunnen prikken).
  • Pureer de gekookte knolselderij met een handmixer.
  • Meng alle ingredienten (behalve de kokos olie of boter) goed door elkaar heen en laat dan even staan zodat de psyllium kan uitzetten.
  • Volg de gebruiksaanwijzing van je wafelijzer. Zodra mijn wafelijzer is voorverwarmd en ik er het beslag in heb gedaan moet ik de temperatuur omhoog doen, maar dit is afhankelijk van je wafelijzer. Ik maak 2 vrij kleine ronde wafels per keer, zodat ik 2 wafels per persoon heb. Als je geen wafelijzer hebt, kun je ook kleine pannekoekjes van het beslag maken. Gebruik dan wat kokosolie of boter om in te bakken.
  • Serveer de wafels met kaas, salami, sla.
    keto wafel met knolselderij