700gramcourgettesongeveer 2 grote of 3 kleinere courgettes
0.5groene paprikain kleine stukjes gesneden
50gramroomboter
200gramroomkaas
150gramjonge kaas (48+)geraspt
1ei
175gramchampignonsin kleine stukjes gehakt/gesneden
75gramchorizoin kleine stukjes gesneden
10gramplatte peterseliefijn gehakt
1theelepeluienpoeder
0.25theelepelpeper
Voedingswaardes
Calorieën: 526kcal
,
Eiwitten: 20g
,
Bruto koolhydraten: 11g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 46g
,
Macro vetten: 77%
,
Macro koolhydraten: 8%
,
Macro eiwitten: 15%
Instructies
Verwarm de oven voor op 175º Celsius.
Was de courgettes en droog met keukenpapier. Snij het stronkje van de courgette af en snij de courgettes in de lengte in plakken van ongeveer 1-1.5 cm dik.
Leg de plakken courgette op een ovenplaat op een vel bakpapier en besprinkel lichtjes met wat zout. Dit haalt vocht uit de courgette. Laat de courgettes zo 10 minuten staan.
Snij de champignons in heel kleine stukjes en bak ze in de roomboter goed gaar op een medium vuur.
Als de courgettes 10 minuten gestaan hebben, zie je vocht bovenop de courgettes. Dep ze droog met keukenpapier.
Snij nu de chorizo, groene paprika en platte peterselie in kleine stukjes. Rasp de kaas met een rasp of in de keukenmachine.
Doe de roomkaas, het ei, de champignons, chorizo, paprika, platte peterselie, uienpoeder, peper en de helft van de geraspte kaas in een kom en mix.
Doe wat van de mix over de hele lengte van de plak courgette en rol op. Met een saté prikker vastzetten en in een ovenschaal met een stuk bakpapier leggen.
Doe dit met alle courgette plakken. Sprinkel vervolgens de rest van de geraspte kaas over de courgette rolletjes en bak in 20-30 minuten gaar op 200º Celsius.