Ga terug
+ servings
Vegetarische Keralan kerrieschotel

Keto Keralan vegetarische kerrieschotel

4 personen
10 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 450 gram bloemkool
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • 45 ml kokosolie
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 1 theelepel fenugriek zaadjes
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 handvol kerrieblaadjes
  • 5 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 bosui
  • 1 rode chili peper
  • 1 bos koriander
  • 2 middelgrote tomaten
  • 500 ml kokosmelk
  • 500 gram paneer

Voedingswaardes

Calorieën: 813kcal
,
Eiwitten: 23g
,
Bruto koolhydraten: 16g
,
Netto koolhydraten: 12g
,
Vetten: 75g
,
Macro vetten: 81%
,
Macro koolhydraten: 8%
,
Macro eiwitten: 11%

Instructies

Keralan kerriepasta

  • Schil het stuk gember en rasp het en doe het in de kleine kom van de keukenmachine. 
    gember
  • Maak de knoflook schoon en snij in stukjes voeg aan de kom toe. 
  • Was de bosuitjes en snij of knip in stukjes en voeg aan de kom toe.  
    bosuitjes in ringetjes snijden
  • Snij de chili in ringetjes. Als je niet van heet houdt, verwijder dan de zaadlijsten en zaadjes.
    Chili peper in ringetjes snijden
  • Was de koriander en dep droog. Snij de steeltjes er vanaf en knip die in stukjes. Voeg aan de kom toe. Houd de blaadjes apart!
    koriander in kleine stukjes knippen
  • Zet de kom in je keukenmachine en blend alles tot een pasta. Je kan dit eventueel ook met een handblender doen. 
    Keralan kruidenpasta

Bloemkool grillen

  • Haal de bladeren van de bloemkool af en snij de bloemkool in plakken van ongeveer 1 cm dik. Smeer de plakken bloemkool goed aan beide kanten met de olijfolie in.
    bloemkool heel keto
  • Gril de plakken in een grillpan en grill ze aan beide kanten. Ze zijn klaar als je bruine lijntjes van de pan ziet. 
    Bloemkoolplakken grillen

Braadpan

  • Doe het kokosvet in een braadpan op hoog vuur. Zodra de olie heet is voeg je de mosterd en fenugriek zaadjes, kurkuma en kerrieblaadjes toe. Zet het vuur lager. 
  • Voeg de Keralan kerrie pasta toe aan de braadpan. 
    Kruidenmix voor keralan kerrieschotel
  • Was de tomaten en snij in kwarten, voeg aan de braadpan toe. 
  • Snij de paneer in niet te kleine blokjes.
    Plastic bakje met blokjes paneer
  • Voeg de kokosmelk nu ook toe. Snij de plakken gegrilde bloemkool in stukken van ongeveer 3x3 cm en voeg aan de braadpan toe. Voeg de stukken paneer toe en schep voorzichtig om.
    Keto keralan kerrieschotel
  • Strooi de korianderblaadjes over de kerrie schotel voordat je serveer. 
    Vegetarische Keralan kerrieschotel
  • Deze kerrie schotel is lekker met keto naan brood of konjac rijst.