Schil het stuk gember en rasp het en doe het in de kleine kom van de keukenmachine.
Maak de knoflook schoon en snij in stukjes voeg aan de kom toe.
Was de bosuitjes en snij of knip in stukjes en voeg aan de kom toe.
Snij de chili in ringetjes. Als je niet van heet houdt, verwijder dan de zaadlijsten en zaadjes.
Was de koriander en dep droog. Snij de steeltjes er vanaf en knip die in stukjes. Voeg aan de kom toe. Houd de blaadjes apart!
Zet de kom in je keukenmachine en blend alles tot een pasta. Je kan dit eventueel ook met een handblender doen.
Bloemkool grillen
Haal de bladeren van de bloemkool af en snij de bloemkool in plakken van ongeveer 1 cm dik. Smeer de plakken bloemkool goed aan beide kanten met de olijfolie in.
Gril de plakken in een grillpan en grill ze aan beide kanten. Ze zijn klaar als je bruine lijntjes van de pan ziet.
Braadpan
Doe het kokosvet in een braadpan op hoog vuur. Zodra de olie heet is voeg je de mosterd en fenugriek zaadjes, kurkuma en kerrieblaadjes toe. Zet het vuur lager.
Voeg de Keralan kerrie pasta toe aan de braadpan.
Was de tomaten en snij in kwarten, voeg aan de braadpan toe.
Snij de paneer in niet te kleine blokjes.
Voeg de kokosmelk nu ook toe. Snij de plakken gegrilde bloemkool in stukken van ongeveer 3x3 cm en voeg aan de braadpan toe. Voeg de stukken paneer toe en schep voorzichtig om.
Strooi de korianderblaadjes over de kerrie schotel voordat je serveer.
Deze kerrie schotel is lekker met keto naan brood of konjac rijst.