Ga terug
+ servings
Croque Monsieur met Parmezaanse kaas

Keto Croque Monsieur met Parmezaanse kaas

1 persoon
2 minuten
8 minuten

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels water
  • 30 gram geraspte Parmigiano Reggiano
  • 20 gram ham of Parma ham
  • 0.5 eetlepel roomboter
  • peper en zout
  • sla (optioneel, om te garneren)

Voedingswaardes

Calorieën: 393kcal
,
Eiwitten: 30g
,
Bruto koolhydraten: 2g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 29g
,
Macro vetten: 67%
,
Macro koolhydraten: 2%
,
Macro eiwitten: 31%

Instructies

  • Klop de eieren met het water los in een kom, voeg wat zout en peper toe.
    Klop de eieren met wat water los in eenkom
  • Voeg de room en geraspte kaas toe en roer door elkaar heen.
    Voeg de geraspte kaas aan de kom met losgeklopte eieren toe
  • Smelt de boter op matig vuur. De boter mag niet bruin worden. Zodra de boter gesmolten is het vuur op laag zetten.
    smelt de boter op matig vuur
  • Voeg de helft van het omeletmengsel toe aan de koekenpan en leg er dan direct de plak met ham op. Schenk nu de rest van het omeletmengsel over de ham en doe er dan meteen een deksel op.
    De rest van het beslag over de ham schenken
  • Laat 3-4 minuten op laag vuur bakken totdat de bovenkant stevig wordt.
    Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur garen
  • Laat de omelet op de deksel glijden om de omelet te keren. Doe de omelet dan weer terug in de koekenpan om nog 2 minuten op de andere kant te bakken (nog steeds op laag vuur), doe de deksel weer op de pan.
  • Garneer eventueel met wat sla en krullen Parmezaanse kaas.
    Garneer met wat sla en krullen Parmezaanse kaas