Zwitsers stoofvlees met spinazie

Zwitsers stoofvlees is vooral lekker als het weer kouder aan het worden is. Stoofvlees maak je het allermakkelijkst met een slowcooker.

Toch kan je Zwitsers stoofvlees natuurlijk ook op het fornuis maken. Gebruik dan bij voorkeur een gietijzeren braadpan. Gietijzer houdt de warmte langer en beter vast. Het is ook belangrijk om de juiste maat braadpan te kiezen en een braadpan moet natuurlijk een deksel hebben. Als je met 3-4 personen bent, heb je geen hele grote pan nodig. Stoofvlees neemt niet veel ruimte in.

Als je stoofvlees op het fornuis maakt, dan is het belangrijk om regelmatig even naar je stoofvlees te kijken en te zorgen dat het niet droogkookt. Voeg af en toe een scheutje kokend water toe en laat het op laag vuur (maar het moet wel blijven koken, dus zachtjes pruttelen) garen. En voor dit gerecht moet je hiermee nog extra oppassen, want anders gaat de Parmezaanse kaas aan de bodem van je braadpan aanbakken. Roer dus af en toe even goed door en zorg dat het net blijft pruttelen op laag vuur.

Spinazie als bijgerecht

Zwitsers stoofvlees met spinazie is een complete maaltijd. Als je net met het keto dieet bent begonnen kan het een goed idee zijn om een dessert toe te voegen, aangezien deze maaltijd net onder de 1000 kcalorieën is. Je wilt voorkomen dat je later op de avond honger krijgt en gaat snacken. Hier kan je meer lezen over het bepalen van je calorie-behoefte en waarom het belangrijk is om voldoende calorieën te eten.

Mocht je toch later op de avond nog trek krijgen neem dan een kopje drinkbouillon of een kopje groene thee. Een warm bad kan ook helpen!

Wit bord met een portie Zwitsers stoofvlees

Zwitsers stoofvlees met spinazie

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vlees
Keuken: Zwitsers
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Porties: 2 personen
Netto koolhydraten: 11g
Calorieën: 986kcal

Ingrediënten

Stoofvlees

  • 500 gram sucade lappen of riblappen
  • 1 theelepel majoraan
  • peper en zout
  • 45 gram roomboter
  • 1 rode ui
  • 150 ml creme fraiche
  • 50 gram Parmigiano Reggiano

Spinazie

  • 500 gram spinazie
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • 50 ml mascarpone

Instructies

  • Haal het vlees minimaal 1 uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast. Als het vlees te koud is als je het in de hete pan doet, wordt het namelijk taai.
    Rode snijplank met sucade lappen

Stoofvlees

  • Snij het vlees in dobbelsteentjes.
  • Haal het vlees door een mengsel van majoraan, peper en zout.
    Haal het vlees door het kruidenmengsel heen
  • Maak de ui schoon en snij in stukjes.
    Houten snijplank met stukjes rode ui
  • Verhit de boter in een braadpan op matig-hoog vuur.
    Braadpan met boter
  • Zodra de boter gesmolten is, fruit je de uien totdat ze glazig worden.
    Braadpan met gefruite ui in roomboter
  • Haal de uien uit de pan en doe ze in de slowcooker (of hou ze even apart in een kom). Doe het vlees in de pan en bruin het aan alle kanten op hoog vuur.
    vlees bruinen
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
    Parmezaanse kaas raspen
  • Zodra het vlees aan alle kanten gebruind is, voeg je het ook aan de slowcooker toe (inclusief het kookvet).
  • Voeg de creme fraiche en Parmezaanse kaas aan de slowcooker toe. Roer door elkaar heen. Laat dit op de lage stand 4 uur stoven.
    creme fraiche en Parmezaanse kaas aan vlees toevoegen en doorroeren
  • Als je geen slowcooker hebt, doe je nu alles in de braadpan en laat je het 1,5 tot 2 uur op laag vuur stoven. Als het te droog wordt een extra scheutje kokend water toevoegen. Roer ook af en toe even door, zodat de Parmezaanse kaas niet aan de bodem van de pan gaat plakken.
    op laag vuur laten garen

Spinazie

  • Als je ingevroren spinazie gebruikt, ontdooi dit dan eerst.
    diepvries spinazie ontdooien in de magnetron
  • Verwarm de spinazie op matig vuur en voeg de mascarpone toe. Roer door elkaar heen.
    room aan de spinazie toevoegen
  • Serveer met wat nootmuskaat over de spinazie gestrooid.

Voedingswaarden

Calorieën: 986kcal | Bruto koolhydraten: 18g | Eiwit: 56g | Vetten: 78g | Sodium: 923mg | Kalium: 2157mg | Vezel: 7g | Vitamine A: 24555IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 8mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 7µg | Vitamine C: 74mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 6mg | Vitamine K: 1210µg | Calcium: 613mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 509µg | IJzer: 11mg | Mangaan: 2mg | Magnesium: 255mg | Fosfor: 665mg | Selenium: 35µg | Zink: 11mg | Netto koolhydraten: 11g | Macro Vetten: 70% | Macro Koolhydraten: 7% | Macro Eiwitten: 22%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.