Menu
Menu
Menu
Zwitsers stoofvlees

Zwitsers stoofvlees

Zwitsers stoofvlees is vooral lekker als het weer kouder aan het worden is. Stoofvlees maak je het allermakkelijkst met een slowcooker.

Toch kan je Zwitsers stoofvlees natuurlijk ook op het fornuis maken. Gebruik dan bij voorkeur een gietijzeren braadpan. Gietijzer houdt de warmte langer en beter vast. Het is ook belangrijk om de juiste maat braadpan te kiezen en een braadpan moet natuurlijk een deksel hebben. Als je met 3-4 personen bent, heb je geen hele grote pan nodig. Stoofvlees neemt niet veel ruimte in.

Als je stoofvlees op het fornuis maakt, dan is het belangrijk om regelmatig even naar je stoofvlees te kijken en te zorgen dat het niet droogkookt. Voeg af en toe een scheutje kokend water toe en laat het op laag vuur (maar het moet wel blijven koken, dus zachtjes pruttelen) garen.

Zwitsers stoofvlees met spinazie is een complete maaltijd. Als je net met het keto dieet bent begonnen kan het een goed idee zijn om een dessert toe te voegen, aangezien deze maaltijd onder de 1000 kcalorieën is. Je wilt voorkomen dat je later op de avond honger krijgt en gaat snacken. Hier kan je meer lezen over het bepalen van je calorie-behoefte en waarom het belangrijk is om voldoende calorieën te eten.

Zwitsers stoofvlees

Zwitsers stoofvlees

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Vlees
Keuken: Zwitsers
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Porties: 4 personen
calorieën: 719kcal

Ingrediënten

Stoofvlees

  • 500 gram riblappen
  • 1 theelepel majoraan
  • peper en zout
  • 60 gram roomboter
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 2 rode uien
  • 200 ml creme fraiche
  • 75 gram Parmigiano Reggiano

Spinazie

  • 750 gram spinazie
  • 0.5 theelepel nootmuskaat
  • 75 ml mascarpone

Instructies

Stoofvlees

  • Snij het vlees in dobbelsteentjes.
    Vlees in dobbelsteentjes snijden
  • Haal het vlees door een mengsel van majoraan, peper en zout.
    Haal het vlees door het kruidenmengsel heen
  • Maak de uien schoon en snij ze in stukjes.
  • Verhit de boter met olijfolie in een braadpan op matig vuur. Zodra de boter gesmolten is, fruit je de uien totdat ze glazig worden.
    ui op matig vuur fruiten in de boter en olie
  • Haal de uien uit de pan en doe ze in de slowcooker (of hou ze even apart in een kom). Doe het vlees in de pan en bruin het aan alle kanten op hoog vuur.
    vlees bruinen
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
    Parmezaanse kaas raspen
  • Zodra het vlees aan alle kanten gebruind is, voeg je het ook aan de slowcooker toe (inclusief het kookvet).
  • Voeg de creme fraiche en Parmezaanse kaas aan de slowcooker toe. Roer door elkaar heen. Laat dit op de lage stand 4 uur stoven.
    creme fraiche en Parmezaanse kaas aan vlees toevoegen en doorroeren
  • Als je geen slowcooker hebt, doe je nu alles in de braadpan en laat je het 1,5 uur op laag vuur stoven. Als het te droog wordt een extra scheutje kokend water toevoegen.
    op laag vuur laten garen

Spinazie

  • Als je ingevroren spinazie gebruikt, ontdooi dit dan eerst.
    diepvries spinazie ontdooien in de magnetron
  • Verwarm de spinazie op matig vuur en voeg de mascarpone toe. Roer door elkaar heen.
    room aan de spinazie toevoegen
  • Serveer met wat nootmuskaat over de spinazie gestrooid.

Nutrition

Calorieën: 719kcal | Bruto koolhydraten: 15g | Eiwit: 33g | Vetten: 60g | Fiber: 5g | Netto koolhydraten: 10g | Macro vetten: 58% | Macro eiwitten: 32% | Macro koolhydraten: 10%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​