Keto paaseitjes

Chocolade paaseitjes

Het is binnenkort Pasen en bij Pasen horen natuurlijk paaseitjes.

Ik heb deze leuke chocolade mal gevonden om zelf chocolade paaseitjes mee te maken. Zelf chocolade eitjes maken is helemaal niet moeilijk en je bepaalt zelf wat je erin doet. Daardoor kan je dus ook op het keto dieet lekkere chocolade paaseitjes eten.

Het is wel handig om een au bain marie pan te hebben, want je wilt niet dat de chocolade te heet wordt. Chocola wordt dan namelijk bitter. Dit is ook waarom normaal chocolade met een vrij laag (vergeleken met chocolade op een keto dieet!) cacao gehalte gebruikt wordt om bijvoorbeeld bon-bons te maken. Chocolade met een lager cacao gehalte is veel makkelijker te verwerken, maar helaas bevat die chocolade ook veel meer suiker. Daarom kan je op een keto dieet geen kant-en-klare chocolade druppels, die je normaal voor chocolade eitjes of bonbons zou gebruiken, nemen.

Ik heb tot nu toe dus nog steeds maar één soort chocolade gevonden die goed genoeg is om zelf chocolade desserts of chocolaatjes of truffels mee te maken en dat is de Hands Off My Chocolate 85% chocolade die 15 gram koolhydraten per 100 gram bevat.

Je kan wel chocolade vinden met minder koolhydraten, zoals bijvoorbeeld Lindt 99% of Lindt 100% en die chocolade is best lekker om een klein stukje van te eten, maar niet heel geschikt om te smelten en dan in desserts of chocolaatjes te verwerken, want dan is hij nogal droog.

Voor mijn paaseitjes gebruik ik dus Hands Off My Chocolate. Deze chocolade kan je bij AH, Jumbo en de Hoogvliet kopen. Om chocolade eitjes te maken smelt je de chocolade au bain marie. Dan kan je er een beetje room of kokosmelk of kokosolie aan toevoegen en in de chocolade mal gieten. Laten koelen en je hebt leuke chocolade eitjes.

Natuurlijk kan je er van allerlei smaakjes aan toevoegen. Je kan wat vanille extract toevoegen of wat koekjeskruiden (chai spice mix) of wat koffie of een beetje rum. Je kan ook wat nootjes fijn hakken of stukjes kokos en die door de chocolade heen mengen. Keus genoeg dus!

Keto paaseitjes

Keto paaseitjes

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Gebak, chocolaatjes en koekjes
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 9 eitjes
calorieën: 1

Ingrediënten

  • 70 gram 85% Hands off my chocolate chocolade
  • 2 eetlepels room
  • 1 eetlepel mascarpone
  • 0.25 theelepel bloedsinaasappel extract of andere smaakmaker

Instructies

  • Breng water in een au bain marie pan aan de kook. Zorg dat het water niet te hoog staat, het mag de inzetpan niet raken als het gaat koken. 
    au bain marie pan
  • Snij of hak de chocolade in kleine stukjes. 
  • Doe de stukjes chocola in de au bain marie pan en laat in een paar minuten smelten. Zet het vuur zo nodig lager of uit en roer af en toe even door. Je kan de chocolade eventueel ook in de magnetron smelten. Doe dit steeds heel kort (10 seconden) en niet op de hoogste stand, want chocola die verbrandt wordt bitter. Roer sinaasappelextract of vanille extract of een ander smaakje door de gesmolten chocolade heen.
  • Vul de helft van de vormpjes met de gesmolten chocolade en strijk de bovenkant af (anders krijg je straks geen mooi strak eitje). Dit worden pure chocolade eitjes.
    Chocolade in de paasei vormpjes gieten
  • Voeg aan de rest van de gesmolten chocola de room en mascarpone toe. Doe dit terwijl de chocola van het vuur af is. Als de mascarpone niet helemaal smelt, kan je het vuur weer heel even aan doen, maar zodra het smelt, het vuur direct weer uit doen. Giet de mix in de overige paasei vormpjes, dit worden de melkchocolade eitjes. 
    melkchocolade paas eitjes maken
  • Zet de paaseitjes vorm in de koelkast en laat minimaal 2 uur koelen. Haal daarna de eitjes voorzichtig uit de vorm. Smelt een klein beetje chocolade en doe een paar druppels op een half eitje en plak de andere helft er aan vast. 
    Chocolade paaseitjes maken

Nutrition

Calorieën: 1kcal | Bruto koolhydraten: 1g | Eiwit: 0g | Vetten: 2g | Netto koolhydraten: 1g | Macro vetten: 67% | Macro eiwitten: 0% | Macro koolhydraten: 33%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *