Indiase koolrabi

Je kan dit gerecht goed in de slowcooker maken, 4 uur of langer op de lage setting.

Indiase koolrabi

4.50 van 2 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Andere bijgerechten, Slowcooker
Keuken: Indiaas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 3g
Calorieën: 84kcal

Ingrediënten

  • 1 medium koolrabi
  • 2 middelgrote tomaten
  • 2.5 cm verse gemberwortel
  • 0.25 -0.5 chilipeper
  • 1.5 eetlepel garam masala mix Zie in extra informatie voor het recept.
  • 0.25 theelepel chilipoeder optioneel
  • 0.25 theelepel kurkuma poeder
  • 2 eetlepels kokosolie

Instructies

  • Was de chilipeper en snij doormidden. Haal de zaadjes eruit. Gebruik 1/4 peper als je het gerecht niet te heet wil of een halve peper als je het heet wilt. Snij de peper in kleine stukjes.
  • Haal de buitenkant van de gemberwortel af en snij of rasp in kleine stukjes.
  • Haal de schil van de koolrabi af met een dunschiller en snij de koolrabi in plakken van ongeveer 1.5 cm dik. Snij elke plak nu in kleine blokjes.
  • Laat het kokosvet smelten in een braadpan of doe het in de slowcooker.
  • Voeg de ui en stukjes chilipeper aan de pan toe en fruit op een medium vuur. Als je een slowcooker gebruikt, kun je alle ingrediënten direct toevoegen en in 4 uur op de hoge of 8 uur op de lage setting laten koken.
  • Zodra de ui zacht geworden is, voeg je de stukjes koolrabi toe en strooi je de geraspte gember eroverheen.
  • Was de tomaten en snij in stukjes. Voeg aan de pan toe.
  • Voeg nu de garam masala mix en de kurkuma toe en meng goed doorelkaar.
  • Laat nu zo’n 30-40 minuten op een laag vuur pruttelen. Proef na een half uur of het pittig genoeg is en zo niet, voeg dan chilipoeder toe. Het gerecht is klaar zodra de koolrabi blokjes zacht maar nog wel stevig zijn.

Notities

 
 

Voedingswaarden

Calorieën: 84kcal | Bruto koolhydraten: 5g | Eiwit: 1g | Vetten: 7g | Sodium: 13mg | Kalium: 286mg | Vezel: 2g | Vitamine A: 590IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 36mg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 5µg | Calcium: 15mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 15µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 14mg | Fosfor: 32mg | Selenium: 1µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 3g | Macro Vetten: 72% | Macro Koolhydraten: 23% | Macro Eiwitten: 5%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.