Menu
Menu
Menu
Caprese omelet - heel keto!

Italiaanse caprese omelet

Deze omelet moet op een niet te hoog vuur garen. Als je het vuur namelijk te hoog houdt, wordt de onderkant veel te bruin en dat is niet lekker. Je kan de omelet wel wat sneller laten koken (op matig laag vuur) door een deksel op de pan te leggen.

Een feest voor het oog

Deze caprese omelet kan je er net zo leuk uit laten zien als je wilt. Gebruik bijvoorbeeld tomaten met verschillende kleuren of verschillende maten en leg ze in een mooi patroon. Deze omelet wordt namelijk niet omgekeerd.

Eieren

Voor twee personen gebruik je zes eieren. Dat lijkt misschien wat veel, maar als je een omelet maakt, heb je dat echt wel nodig. Mocht het toch te veel zijn, dan kan je het altijd later meenemen als lunch naar school of werk. Je kan het ook prima in de koelkast bewaren.

Caprese omelet - heel keto!

Italiaanse caprese omelet

5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Vegetarisch keto ontbijt, Lunch, Uitgebreid keto ontbijt of brunch
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 777kcal

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 50 ml slagroom
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • 2 tomaten liefst een oranje en een rode
  • 200 gram (uitgelekte) mozzarella
  • 50 gram roomboter
  • 0.25 theelepel zout
  • 0.25 theelepel peper

Instructies

  • Was de basilicum en dep voorzichtig droog met keukenpapier. Hou een paar blaadjes apart om mee te garneren en knip de rest in kleine stukjes met een schaar.
  • Doe de eieren in een kom en klop los met de slagroom, zout en peper. Voeg dan de basilicum toe en meng door elkaar.
  • Was de tomaten en dep droog met keukenpapier. Snij ze dan in plakken.
  • Verhit de olijfolie of boter in een grote koekenpan. Zodra de boter gesmolten is, de tomaten schijfjes in een leuk patroon in de pan leggen. Laat op matig vuur 5 minuten doorkoken.
  • Laat de mozzarella uitlekken en snij in plakken.
  • Schenk nu het eiermengsel over de tomaten en laat 15-20 minuten op een laag-matig vuur zachtjes doorbakken. Het is beter om het vuur iets te laag te hebben en langer te laten bakken, dan iets te hoog, want dan verbrandt de onderkant! Als je een deksel op de pan doet zal de omelet eerder gaar zijn.
  • Zodra de eieren er stevig maar nog wel iets vochtig uitzien, de plakjes mozzarella er bovenop leggen. Garneer met een paar basilicumblaadjes.
    Caprese omelet - heel keto!

Nutrition

Calorieën: 777kcal | Bruto koolhydraten: 9g | Eiwit: 41g | Vetten: 65g | Fiber: 1g | Netto koolhydraten: 8g | Macro vetten: 57% | Macro eiwitten: 36% | Macro koolhydraten: 7%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​