Caprese omelet - heel keto!

Italiaanse caprese omelet

Deze omelet moet op een niet te hoog vuur garen. Als je het vuur namelijk te hoog houdt, wordt de onderkant veel te bruin en dat is niet lekker. Je kan de omelet wel wat sneller laten koken (op matig laag vuur) door een deksel op de pan te leggen.

Een feest voor het oog

Deze caprese omelet kan je er net zo leuk uit laten zien als je wilt. Gebruik bijvoorbeeld tomaten met verschillende kleuren of verschillende maten en leg ze in een mooi patroon. Deze omelet wordt namelijk niet omgekeerd.

Omelet op zijn Italiaans

Voor twee personen gebruik je vier eieren en je zorgt dat ze wat meer volume krijgen door een beetje water toe te voegen. Mijn Italiaanse schoonmoeder doet het haar hele leven al zo. Door wat water toe te voegen wordt je omelet namelijk romiger en zachter.

Caprese omelet - heel keto!

Italiaanse caprese omelet

5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Vegetarisch keto ontbijt, Lunch, Uitgebreid keto ontbijt of brunch
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 452kcal

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 15 ml water
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • 60 gram cherry tomaatjes (rood en geel)
  • 125 gram (uitgelekte) mozzarella
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • 0.25 theelepel zout
  • 0.25 theelepel peper

Instructies

  • Was de tomaten en dep droog met keukenpapier. Halveer de tomaatjes of snij in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Zodra de olie heet is, leg je de tomaten in een leuk patroon in de pan.
  • Was de basilicum en dep voorzichtig droog met keukenpapier. Hou een paar blaadjes apart om mee te garneren en knip de rest in kleine stukjes met een schaar.
  • Doe de eieren in een kom en klop los met wat water, zout en peper. Voeg dan de basilicum toe en meng door elkaar.
  • Schenk het eiermengsel over de tomaten en laat 10 minuten op een laag-matig vuur zachtjes doorbakken met de deksel op de pan. Het is beter om het vuur iets te laag te hebben en langer te laten bakken, dan iets te hoog, want dan verbrandt de onderkant!
  • Laat de mozzarella uitlekken en snij in plakken.
  • Zodra de eieren er stevig maar nog wel iets vochtig uitzien, de plakjes mozzarella er bovenop leggen. Laat nog een paar minuten bakken met de deksel op de pan totdat de mozzarella begint te smelten. Garneer met een paar basilicumblaadjes.
    Caprese omelet - heel keto!

Nutrition

Calorieën: 452kcal | Bruto koolhydraten: 3g | Eiwit: 25g | Vetten: 37g | Fiber: 1g | Netto koolhydraten: 2g | Macro vetten: 58% | Macro eiwitten: 39% | Macro koolhydraten: 3%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.