kip frittata

Pittige kip-frittata

Kip-frittata is een heerlijk voedzaam gerecht, makkelijk te maken en binnen een half uur staat het op tafel!

Een frittata is eigenlijk een soort omelet waar ook kaas aan is toegevoegd en in dit geval dus ook kip. Verder zitten er altijd wel kruiden in een frittata.

Je kan zien of de frittata gaar is door er met een houten of metalen saté prikker in te prikken. De prikker moet er schoon uitkomen (er mag dus geen vochtig ei aan kleven).

kip frittata

Pittige kip-frittata

Deze kip-frittata is lekker stevig en kan dus prima in de lunchdoos mee naar school of werk.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Gevogelte
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 6 personen
calorieën: 918kcal

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 100 gram roomboter
  • 100 ml extra virgin olijfolie
  • 300 gram kipfilet
  • 450 gram roomkaas
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kaas
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander

Creme fraiche dip

  • 1 bosui
  • 400 ml creme fraiche

Instructies

  • Maak de ui en knoflook schoon en snij in kleine stukjes of hak fijn met een hakmachine.
  • Smelt de boter met de olijfolie in een diepe bakpan op matig hoog vuur. De boter niet bruin laten worden.

    Gebruik het liefst een pan die straks ook de oven in kan, anders moet de frittata later naar een ovenschaal overgebracht.
  • Fruit de ui en de knoflook een aantal minuten in de boter. Snij ondertussen de kip in stukken. Hoe kleiner de stukken, des te sneller de kip gaar is.
  • Doe de kip in de pan en bruin de kip rondom. Af en toe even doorroeren.
  • Voeg nu de gemalen komijn en koriander, pijnboompitten en pompoenpitten toe en roer door.
  • Was de verse koriander en dep droog. Knip in stukjes en voeg toe aan de pan. Roer door.
  • Rasp de kaas. Klop de eieren los met de roomkaas. Voeg de kaas hieraan toe. Goed door elkaar mengen. Giet het ei-kaas mengsel in de pan en bak op een laag-medium vuur voor 12-15 minuten totdat de eieren stevig beginnen te worden.
  • Verwarm nu de gril voor.
  • Haal de frittata van het vuur en zet onder een voorverwarmde gril. Laat 2-3 minuten bakken totdat de bovenkant goudbruin is.

Creme fraiche dip

  • Was een bosuitje en snij in ringetjes.
  • Meng de creme fraiche met het bosuitje en serveer bij de frittata.

Nutrition

Calorieën: 918kcal | Bruto koolhydraten: 8g | Eiwit: 31g | Vetten: 86g | Fiber: 1g | Netto koolhydraten: 7g | Macro vetten: 69% | Macro eiwitten: 25% | Macro koolhydraten: 6%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.