Menu
Menu
Menu
Water met komkommer en munt

Water met komkommer en munt

Water met een smaakje?

Als het warm is, voeg wat groente en/of fruit aan een glas water toe. IJsblokjes erin en je hebt een lekker en gezond drankje voor jong en oud!

Ik doe er een piepklein beetje zout in, want op een keto dieet is het echt belangrijk om te zorgen dat je voldoende zout binnenkrijgt.

the salt fix

Het advies om vooral weinig zout te gebruiken is namelijk onjuist voor verreweg de meeste mensen, hier is een interessant boek over geschreven The Salt Fix.

In de oudheid, maar ook nog steeds in de Middeleeuwen was zout net zo waardevol als zilver en goud. Er zijn zelfs zoutmijnen uit de Neolithische tijd gevonden. De Romeinen betaalden hun soldaten zelfs gedeeltelijk met zout. Zout was enorm waardevol. In het verleden was zout zo speciaal dat handelaren de woestijn door trokken om in zout te handelen.

Je kan leven zonder goud, zonder zilver, maar niet zonder zout. Je lichaam kan zelf geen natrium maken. Je hebt natrium nodig om je vochtbalans en bloeddruk op peil te houden. Als je te weinig natrium in je bloed (hyponatriemie) hebt, kan je last krijgen van:

Ons lichaam kan niet zonder zout
 • hoofdpijn
 • misselijkheid en braken
 • lusteloosheid
 • verwardheid of sufheid
 • spierkrampen
 • epileptische aanvallen

Als je een veel te lage natriumspiegel hebt, dan moet dit onder medisch advies gecorrigeerd worden. Als je het te snel doet kan dat gevaarlijk voor je hersenen zijn.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je natriumspiegel te laat is. Het kan door bepaalde ziekten en bepaalde medicijnen komen. Maar het kan op het keto dieet ook komen omdat je geen bewerkte voeding eet. Dus als jij zelf geen zout toevoegt, dan kan het zijn dat er te weinig zout in je eten zit.

Dit is ook één van de redenen waarom het geen goed idee is om meer te drinken dan je nodig hebt. Als je veel te veel drinkt kan je namelijk watervergiftiging krijgen.

Drink alleen als je dorst hebt

Als je gezond bent dan laat je lichaam je weten wanneer je moet drinken. Als het warm weer is, is het dus helemaal geen goed idee om elk uur een glas water te gaan drinken! Drink als je dorst hebt, maar drink niet omdat je denkt dat het gezond is om heel veel te drinken. Luister naar je lichaam!

Zout werd ook veel meer gebruikt, bijvoorbeeld om eten te conserveren.

Water met komkommer en munt

Water met komkommer en munt

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Drinken
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

 • 2 plakjes komkommer
 • 4 muntblaadjes
 • snufje zout
 • 150 ml water
 • 5 ijsblokjes

Instructies

 • Doe alles in een glas en duw het aan met een tonic stamper zodat de smaak van de komkommer en munt vrij komt.
  Water met komkommer en munt

Nutrition

Netto koolhydraten: 0g

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De content van dit website heeft copyright bescherming.
cookie

De informatie op keto-recepten.nl is niet bedoeld als medisch advies. Als je dit website gebruikt, bevestig je hiermee dat je de disclaimer gelezen hebt en hiermee akkoord gaat. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat dit website zo soepel mogelijk draait en om informatie te verzamelen om de content van het website zo goed mogelijk aan de bezoekers aan te passen. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.​